Konstrundan som inte blev av

Tranesgården Skåne Tranås

Under påsk skulle jag ha ställt ut på Tranesgården i Skåne Tranås.

Nu när det inte blir av, får jag visa några påskgula alster här istället.

Planetvantar SEK 350/par

Tumvantar Venus.
Polarvantar Venus
Fingervantar Venus

Till sommarens grillning: Grodlappar SEK 300/par

Gula grodlappar med chakramönster.

Till sommarens tältvandring eller andra resor som fordrar lätt packning: Necessärer

Necessär med chakramönster.
Necessär med lotusmönster.

Bildvävar: Specialpris på dessa fram till 1 maj 2020.

Kuddfodral som levereras med pinne till upphängning.

Cattini. 42×42 cm. SEK 1600
Dött träd i Mojaveöknen. 30×42 cm. SEK 1500

Miniatyrer som kan hängas direkt på väggen:

Parthenon i soluppgången. Miniatyr 20×17 cm. SEK 310.
Kamel i Sahara. Miniatyr 20×20 cm. SEK 350

Seriösa kunder är välkomna till min atelje på Limhamn för att titta på flera produkter i andra färger efter telefonavtale.

Ring telefon 076-1155681

Julbazaar KKV Textil 2019

14 december var det dags för årets julbazaar. Vädret var inte det bästa i år heller. Sålde lika lite som förra året på Julbazaaren.

Det lilla skyltfönstret.
Stort utställarbord.

Vi fick åtminstone stor plats till våra grejor. Skänkte Sirius 5 till lotteriet, och vinnaren var ute efter julgåvor till fantasy-älskande barnbarn!
Det var god stämning och trevlig utställning, alltid fint att ställa ut på verkstaden.

Julmarknaden på Limhamn 2019

I år stod jag inne i konsthantverkstältet med mina vantar och mössor. Jag tog med konstböckerna om Siriuskrönikan, och det fanns ett visst intresse, så jag satte upp lite flyers andra dagen.

Första dagen ställde jag ut Siriusvantar.

Jag vet inte vad som var orsaken till att jag sålde mycket bättre andra dagen. Första dagen hade jag en gapig försäljare vid sidan om mig, och han hade flyttat längre bort andra dagen. Det kanske var orsaken till att jag fick bättre utrymme med mina saker. Dessutom hade jag bytt ut Siriusvantarna mot planetvantar. I år var det ingen färg som stod ut när det gällde försäljning, folk köpte av alla färger.

Andra dagen ställde jag ut planetvantar.

Vädret var bra. Jag hade solen i ryggen halva dagen, och den värmde. Torget var så fullt av folk att man knappt kunde ta sig fram, Jag sålde både till svenskar och danskar. Det kanske var danskarna som tömde mitt lager på svartvita vantar. Här gäller det att supplera. Jag säljer slut på mössorna nu, och även de gick åt rätt så bra. Bara några få återstår tills julbazaaren.

Solgruppens möte 2016-03-19

Närvaro: 5.
Vi var bara solresenärer som kom. Vi hann inte skicka ut påminnelse om mötet innan. Därför blev det ett arbetsmöte, med säkerhetskopiering av bilder. Vi såg på en del videor från resan, samt Toras bildspel av solförmörkelsen.

Takterrassen hotellet i Ternate
Takterrassen Bela International Hotel i Ternate

Den totala solförmörkelsen i Ternate
Den totala solförmörkelsen i Ternate

Därefter försökte Kalle skriva ut årsräkenskaperna, men det fanns inget papper i skrivaren eller på TBO. Vi trodde det skulle finnas en städare eller annan ansvarig där nu, men alla papperkorgar var fulla och inga pappershanddukar på toaletten. Bra att jag har tagit fram några riktiga handdukar i tyg som jag tar hem och tvättar ibland.

Solgruppens möte 2016-02-27

Tröjorna färdigställs på KKVTextil
Tröjorna färdigställs på KKVTextil

Sista solgruppsmöte inför resan till Indonesien: 7 personer mötte upp. Vi checkade upp att alla resenärerna hade riktiga avgångstider, visum, valuta och vacciner.
Därefter såg vi en film om solens död och hur mänskligheten kan rädda sig ut i universum innan. Just nu har vi alla äggen i en korg.
Till kaffet diskuterade vi människans framtid. Några hävdar att vi endast har två generationer kvar att vara människor så som vi. Framtiden blir att bygga ut oss med teknologiska detaljer, något Tora visade prov på att hon redan har, liksom många andra äldre.
Fredag bär det iväg!

Solgruppens möte 2016-02-06 kl. 14

Fyra personer närvarande.
Då det bara var de deltagarna som skulle resa till Indonesien som mötte upp i det hemska vädret, koncentrerade vi oss på att diskutera programmet under resan,  samt prata om hur mycket som skulle växlas. Alla visum har kommit. Det var lite spännande med Bengt-Eriks ett par veckor, men det var Posten som hade slarvat bort rekablanketten.
Nu är malariapiller inköpt, T-tröjor färdigtryckta och ska fixeras.
Sista info från England har kommit, så nu ser vi bara fram emot själva resan.

Solgruppens möte 2016-01-09 kl. 14.

Sex personer var närvarande. Ganska halt att komma upp backen, vi plockade upp Hans på vägen.
Vi bestämde vårens möten till 6/2, 27/2, 19/3, 16/4, 14/5, 11/6. Alla möten kl. 14 – 16, sista vårmöte blir grillfest.
Vi pratade om visum till Indonesien. Vi måste skaffa detta innan vi reser, då vi landar på en flygplats där vi inte kan få visum på plats. Det finns en indonesisk ambassad i Köpenhamn. Förslaget är att vi kontaktar denna och hör om vi kan ta oss dit själv och lämna in de behöriga dokumenten.
Vi drack kaffe och pratade om andra indonesiska solförmörkelser. Dessutom tittade vi i det fullmatade biblioteket och bläddrade i en del böcker där.
På programmet stod även observationer av solen. Det blev möjligt först då den skulle gå ner.
Vi vet inte vem som är ansvarig för TBO’s inköp, men det fattas diskmedel och kaffefiltren håller på att ta slut. En disktrasa eller svamp skulle vara bra att ha. Tora tog hem skitiga handdukar som behöver tvättas. Återigen var filter och kaffe lämnade i maskinen. Skärpning! Vi har redan under hösten fått koka filterhållare och matarrör som varit gröna av mögel när vi kom. Det verkar inte som om någon har ansvar för renhållning i köket.

Solnedgång från TBO
Solnedgång från TBO

Vad hände under 2015?

Astronomi: Under året blev jag intervjuad i Populär Astronomi, vilket resulterade i inbjudningar från flera astronomiska föreningar. I mars åkte Solgruppen till Färöarna och observerade den totala solförmörkelsen. Andra helgen i maj var jag inbjuden till Karlskrona Astronomiska förening och höll föredrag. I mitten av maj höll jag ett föredrag i Stavanger hos Stavanger Astroniomiska Forening. I augusti varTorsten, Erik och jag på Öland för att vara med på astronomiträffen där, men den var helt avslagen. Det får vara sista gången, om de inte tar sig samman och gör ett bättre program. Men vi fick några fina vandringar på Allvaret och observerade Perseiderna. I mitten av september var det dags igen för föredrag hos en astronomisk förening, denna gång i Mariestad. Håkan, Torsten och jag åkte upp. Det var spännande att få se Bifrostobservatoriet, som man hört så mycket om. Det var imponerande. Natten efter att vi kom hem från bokmässan i Göteborg var det total månförmörkelse.
Vandringsresor: I januari-februari åkte Torsten och jag till Altea och vandrade i berg.
Konst: Var med på KKVs jubileumsutställning på Bosjökloster som hade vernissage i början av maj. Sista helgen i maj var det så vernissage för min utställning på Stiftsgården Åkersberg i Höör. I sommar har jag alltså haft två utställningar i närheten av Höör samtidigt. 1 adventshelgen var jag med på julmarknaden på Limhamn.
Författarskap: Var med på Litteraturrundan veckan efter Konstrundan, som jag hoppade över i år. I juni var jag tillsammans med zenzat förlag på Garvaregården i Ljungby under sagofestivalen inbjudna av förlaget Andra Världar. Jag kom i år med i en antologi på engelska, Waiting for the Machines to fall asleep affront förlag, och har sedan fått kontrakt med en amerikansk science fiction tidning. De har redan betalat för novell. I juli var jag på en skrivarkurs på Ljungskile folkhögskola med Ann Ljungberg och hennes väninna Ulrika, därefter en fortsättningskurs med Katarina Karp på Fridhem folkhögskola, där jag fick samma rum som året innan. I augusti  var det sciencefictionkonferens i Linköping, där jag höll föredrag om växtfärgning av planetvantar och sålde slut på två titlar. Sista helgen i augusti åkte jag till Stockholm på Författarkliniken med några böcker jag sålde slut på. Sista helgen i september var det så bokmässan i Göteborg. Den blir bara bättre och bättre för mig. I år hade TiraTiger Förlag egen monter med gäster. Första lördagen i oktober höll Ulf R. Johansen sista upplaga av världens minsta bokmässa, helt koncentrerad på zenzat förlag. Men några hade beställt böcker av mig, som jag sålde under bordet, så att säga. I november var jag med i NaNoWriMo och skrev hela Sirius4. Konklusion under 2015: Förlaget affront bör känna sig lyckad efter den amerikanska novellsamlingen. Den har blivit recenserat på flera ställen, och en författare har fått kontrakt med USA.

Novellantologi på affront förlag
Novellantologi på affront förlag

UFO: I april hade filmen Ghost Rockets premiär på Doc Lounge i Malmö. Som en av de medverkande var jag inbjuden och satt uppe på galleriet tillsammans med flera av de andra ”filmstjärnorna”.  Första helgen i maj var vi på UFO-Sveriges stämma i Trollhättan. I maj i Stavanger höll jag ett föredrag hos UFO Rogaland.
Inför 2016: När jag ser hur jag har planerat året, finns följande planer: I mars åker en del av Solgruppen till Indonesien för att observera den totala solförmörkelsen.
Jag har skickat resultatet av NaNoWriMo till rabatterat förstahands lektörläsning hos Ingrid Elfberg nu i januari. Utgivningen av Sirius4 är planerad till september 2017 på TiraTiger Förlag. Sirius3 är ute hos tre testläsare. Jag tänker ta med den till romankursen på Folkuniversitetet om den blir av, och så köra en lektörläsning under våren. Planen är att den ska ut till bokmässan i Göteborg i september 2016. Hammerslag ska bli färdig i vår, efter mycket prokrastinerande. Den ska till Ann för lektörläsning i mars, och därefter vara med under hennes redigeringskurs i London, med coaching. Under december 2015 började jag på Sirius5 av bara farten efter NaNoWriMo, men tog mig själv i nacken efter 63 000 ord. Dags att fira jul med familjen. Jag kunde ändå inte låta bli skrivandet, det blev två noveller på engelska, men den ena är så avslöjande att jag fick besked av chefen Shiva om att inte skicka i väg den förrän efter 7 januari 2016. Deadlinen är i februari. Så i vår kan jag se fram emot mycket redigerande och endast lite skrivande.

Julmöte på TBO 2015-12-12 kl. 17.

Flera grupper, bland dem Solgruppen och sf-gruppen, hade gemensamt julmöte på TBO.
Närvarande: 9 stk.
sf-gruppen stod för underhållningen. Bertil Falk höll föredrag och visade en inspelad intervju med science fictionförfattaren Denis Lindbohm. Det kanske mest intressanta var att Denis tyckte det var dålig ekonomi i science fictionskrivande, och sedan gick över till att skriva om ockultism, där han fick många anhängare och sålde bra. Jag kommer att tänka på en annan science fictionförfattare som gjorde likadant, en viss herr L. Ron Hubbard… Båda dessa herrar var glimrande science fictionförfattare.

Bertil Falk om Denis Lindbohm
Bertil Falk om Denis Lindbohm

Efter föredraget åt vi julmat och pratade om planer inför julen.
Alla hade med det de ville äta och dricka. Efteråt blev det kaffe.
Bengt-Erik berättade om flytten från Maxlab2 till Maxlab IV.

Dukat julbord
Dukat julbord