Vad hände under 2015?

Astronomi: Under året blev jag intervjuad i Populär Astronomi, vilket resulterade i inbjudningar från flera astronomiska föreningar. I mars åkte Solgruppen till Färöarna och observerade den totala solförmörkelsen. Andra helgen i maj var jag inbjuden till Karlskrona Astronomiska förening och höll föredrag. I mitten av maj höll jag ett föredrag i Stavanger hos Stavanger Astroniomiska Forening. I augusti varTorsten, Erik och jag på Öland för att vara med på astronomiträffen där, men den var helt avslagen. Det får vara sista gången, om de inte tar sig samman och gör ett bättre program. Men vi fick några fina vandringar på Allvaret och observerade Perseiderna. I mitten av september var det dags igen för föredrag hos en astronomisk förening, denna gång i Mariestad. Håkan, Torsten och jag åkte upp. Det var spännande att få se Bifrostobservatoriet, som man hört så mycket om. Det var imponerande. Natten efter att vi kom hem från bokmässan i Göteborg var det total månförmörkelse.
Vandringsresor: I januari-februari åkte Torsten och jag till Altea och vandrade i berg.
Konst: Var med på KKVs jubileumsutställning på Bosjökloster som hade vernissage i början av maj. Sista helgen i maj var det så vernissage för min utställning på Stiftsgården Åkersberg i Höör. I sommar har jag alltså haft två utställningar i närheten av Höör samtidigt. 1 adventshelgen var jag med på julmarknaden på Limhamn.
Författarskap: Var med på Litteraturrundan veckan efter Konstrundan, som jag hoppade över i år. I juni var jag tillsammans med zenzat förlag på Garvaregården i Ljungby under sagofestivalen inbjudna av förlaget Andra Världar. Jag kom i år med i en antologi på engelska, Waiting for the Machines to fall asleep affront förlag, och har sedan fått kontrakt med en amerikansk science fiction tidning. De har redan betalat för novell. I juli var jag på en skrivarkurs på Ljungskile folkhögskola med Ann Ljungberg och hennes väninna Ulrika, därefter en fortsättningskurs med Katarina Karp på Fridhem folkhögskola, där jag fick samma rum som året innan. I augusti  var det sciencefictionkonferens i Linköping, där jag höll föredrag om växtfärgning av planetvantar och sålde slut på två titlar. Sista helgen i augusti åkte jag till Stockholm på Författarkliniken med några böcker jag sålde slut på. Sista helgen i september var det så bokmässan i Göteborg. Den blir bara bättre och bättre för mig. I år hade TiraTiger Förlag egen monter med gäster. Första lördagen i oktober höll Ulf R. Johansen sista upplaga av världens minsta bokmässa, helt koncentrerad på zenzat förlag. Men några hade beställt böcker av mig, som jag sålde under bordet, så att säga. I november var jag med i NaNoWriMo och skrev hela Sirius4. Konklusion under 2015: Förlaget affront bör känna sig lyckad efter den amerikanska novellsamlingen. Den har blivit recenserat på flera ställen, och en författare har fått kontrakt med USA.

Novellantologi på affront förlag
Novellantologi på affront förlag

UFO: I april hade filmen Ghost Rockets premiär på Doc Lounge i Malmö. Som en av de medverkande var jag inbjuden och satt uppe på galleriet tillsammans med flera av de andra ”filmstjärnorna”.  Första helgen i maj var vi på UFO-Sveriges stämma i Trollhättan. I maj i Stavanger höll jag ett föredrag hos UFO Rogaland.
Inför 2016: När jag ser hur jag har planerat året, finns följande planer: I mars åker en del av Solgruppen till Indonesien för att observera den totala solförmörkelsen.
Jag har skickat resultatet av NaNoWriMo till rabatterat förstahands lektörläsning hos Ingrid Elfberg nu i januari. Utgivningen av Sirius4 är planerad till september 2017 på TiraTiger Förlag. Sirius3 är ute hos tre testläsare. Jag tänker ta med den till romankursen på Folkuniversitetet om den blir av, och så köra en lektörläsning under våren. Planen är att den ska ut till bokmässan i Göteborg i september 2016. Hammerslag ska bli färdig i vår, efter mycket prokrastinerande. Den ska till Ann för lektörläsning i mars, och därefter vara med under hennes redigeringskurs i London, med coaching. Under december 2015 började jag på Sirius5 av bara farten efter NaNoWriMo, men tog mig själv i nacken efter 63 000 ord. Dags att fira jul med familjen. Jag kunde ändå inte låta bli skrivandet, det blev två noveller på engelska, men den ena är så avslöjande att jag fick besked av chefen Shiva om att inte skicka i väg den förrän efter 7 januari 2016. Deadlinen är i februari. Så i vår kan jag se fram emot mycket redigerande och endast lite skrivande.

Publicerat den
Kategoriserat som Verksamhet

av Sirius

Jag är författare, konstnär och solförmörkelseresenär.