Bifrostobservatoriet

Vi var tre från TBO som åkte upp till träffen under stjärnorna i Mariestad. Dels för att jag skulle hålla föredrag, dels för att vi var nyfikna på Bifrostobservatoriet som är så berömt. Det var Håkan Barregård, Torsten Olsson och jag, Tora Greve.

Två av kupolerna i Bifrostobservatoriet
Två av kupolerna i Bifrostobservatoriet

Vi damp rakt in i ett föredrag om warpdrive och dess möjligheter inom fysiken.  Jag hade med några av mina science fictionböcker till försäljning, och de om Typ 3-civilisationer gick åt direkt efter det föredraget. Sorgligt att jag missade halva samt presentationen av föredragshållaren, men diskussionen efteråt var intressant.
Nästa föredrag var en djupdykning i stjärnbilden Örnen som Anders Wettergren höll.
Jag var satt upp som huvudföredragshållare med mitt solförmörkelseföredrag och var tacksam för att tekniken fungerade perfekt både med ljud och bild. Den lilla Sussen är en effektiv dator som tycks funka perfekt även med tunga maskiner tillkopplade.
På kvällen blev det fest, med stor buffe i julbordsklass.

Föredragssalen ombyggt till festsal
Föredragssalen ombyggt till festsal

På natten gjorde vi en del försök att observera, men det blev mer och mer mulet, så till slut gick vi till sängs.  Torsten och jag bodde hos Werner, som hade en gammal gård från 1700 – 1800 – talet.

Så här fint bodde vi i ett gammalt 1800-tals kök ombyggt till gästrum
Så här fint bodde vi i ett gammalt 1800-tals kök ombyggt till gästrum
Publicerat den
Kategoriserat som Astronomi

av Sirius

Jag är författare, konstnär och solförmörkelseresenär.